obzor-euro-ace-350-metalloiskatel    Розпочнемо наш огляд із загальних даних, металошукач Garrett EuroACE є грунтовий мікропроцесорний металошукач, принцип роботи базується на VLF технології. Робоча частота приладу 8,25 кГц. Балансування грунту здійснюється в автоматичному режимі, є присутньою графічна(ЖК дисплей) і звукова ідентифікація, дискримінація що настроюється, вбудований пінпоинтер і набір програм пошуку. 

По функціональності і складності управління металошукач відноситься до металошукачів для початківців. У ціновій категорії він ближче до бюджетної серії. Основна особливість моделі : комплектація рідною широкозахватною DD котушкою 11х8.5".

obzor-garrett-euroace-350-metalloiskatel

     Металошукачі Garrett робляться в США і практично піввікову історію. Серія ACE уперше з'явилася на ринку в 2005 році і позиціонувалася як загальнодоступний пошуковий прилад з поєднанням високої надійності і простоти використання. Попередником EuroACE були такі моделі як ACE 150 і найбільш поширений металошукач у всьому світі - ACE 250 (він же просто АСЯ). Але час не стоїть на місці і не так давно були випущені нові моделі в серії Garrett ACE - це Ася 350 і її адаптація для Європи під назвою Euro ACE.

     Основною родзинкою нового приладу стала рідна Garrett Double-D котушка, що спеціально вироблювана для моделі Garrett EuroACE і поставляється разом з приладом у базовій комплектації(у наборі з металлоискателм при купівлі). Цей маркетинговий хід виробника враховує зростаючу популярність ДД технології і дозволяє покупцеві уникнути зайвих витрат. Адже тепер немає необхідності докупати на додаток до моно котушці ще і DD.

     DD котушка

obzor-garrett-euroace-350-katushka

     Порівняно нова і дуже прогресивна технологія виробництва котушок для металошукачів. Принцип роботи Double-D пролягає у використанні подвійного контура, об'єднаного в загальному корпусі пошукової рамки. Останнім часом усі виробники почали випускати переважно такі котушки. І якщо раніше DD доводилося додатково докупати до свого приладу, то через час такими котушками стали комплектувати спочатку професійні. А потім і металошукачі середнього рівня. Ну а тепер Garrett, випереджаючи усіх конкурентів, випустив бюджетний прилад з DD в стартовому комплекті.

      Що стосується поголовної любові пошукових систем саме до ДД - тут все просто. Такий тип котушки дозволяє зменшити кількість "пропусків". А це передусім збільшує число знахідок, що не може не радувати. Підвищена ефективність - це дуже об'єктивна характеристика. І якщо можна довго розповідати про такі переваги DD як: стійкість до мінералізації і неоднорідності грунту, стабільна робота і відсутність фантомів, а так само глибина, площа захоплення і багато що інше. То для порівняння ефективності буде досить помітити, що при зіставленні з моно котушкою, ДД дозволяє збільшити кількість знахідок мінімум на 20 а іноді і до 50%. Зазначу, що нові котушки так само повністю герметичні, можуть працювати в солоній воді. Досить стійкі до ударів і механічних ушкоджень. Але з будь-якою котушкою великого діаметру з'являються свої нюанси, які ми розглянемо в завершенні огляду.

     Характерні відмінності нової моделі

     Як вже було сказано вище, окрім нової котушки EuroACE отримала більш високу робочу частоту. Таким чином можна простежити світову тенденцію усіх виробників металошукачів. Полягає вона в тому, що виробники одночастотних металошукачів поступово йдуть від середньої частоти і зміщуються у бік більш високої або низької частоти. Таким чином, на відміну від металошукача Асові 250 (6.5 кГц), новий металошукач Garrett EuroACE працює вже на 8.25 кГц. Це дозволяє новому металошукачу бути чутливішим до невеликих цілей розміром з дрібну монету і виробів із золота. В сукупності з новою DD котушкою можна стверджувати, що такі нововведення спеціально призначені для європейського ринку взагалі і умови України зокрема, де основним типом пошуку є все ж поле-ліс, а не пляж, як в США.

 

obzor-garrett-euroace-350-display

 

     Ще один плюс нової Євро Асі можна відмітити завдяки більше багатої комплектації, в яку вже входять фірмові спеціалізовані навушники Garrett Clear Sound Easy Stow з регулятором гучності. Залежно від аукціонної комплектації можуть також бути присутніми: фірмова сумка від Garrett та чохол на панель управління RainCover. На ЖК-дисплеї з'явився глибиномір із звичними для нас сантиметрами. Ще американці все ж прибрали підписи над шкалою дискримінатора, де вони стільки років намагалися привчити нашого користувача розбиратися в їх центах. На зміну їй прийшла проста візуальна оцінка видалення від провідності заліза.

      Конструкція

     Тут все як і раніше, надійно і просто. Типовий S- образний конструктив штанги з телескопічною зміною довгі. Підпружинена клямка для фіксації, отвори в середньому металевому коліні для регулювання. Пластикове нижнє коліно і верхнє металеве із звичною ручкою на вигині, підлокітником і надійно зафіксованим блоком управління. Шнур від котушки звично обвивається навколо штанги, підлокітник забезпечений демпферним пом'якшувачем і ремінцем на липучці. Блок управління має роз'єми для котушки і навушників, його передня панель забезпечена кнопками управління і ЖК-дисплеєм, а на нижній частині встановлений галасливий динамік без регулятора гучності.

      Управління

     Панель управління має звичний вигляд: 9 кнопок, шкала глибини і чутливості, індикатор заряду батарей, меню перемикання програм і 12-ти сегментний дискримінатор. Стара назва режиму "all metal" перейменована в "zero", але від цього працювати інакше він не став. Призначена для користувача програма(маска дискримінатора) має на увазі дозвіл і заборони будь-яких сегментів дискрима у будь-якому порядку. А в цілому прилад простий і невибагливий. Практично завжди з ним можна працювати на максимальній чутливості. Автоматичний баланс грунту відпрацьовує на все 100 і користувач навіть не замислюється про те, що йому треба якось підлаштовуватися під зміни грунту. Металошукач повністю відповідає типу приладів "включив і копай".

      Живлення

     Живлення приладу реалізована найбільш простим спосіб: батареї АА 1.5В 4шт або такі ж акумулятори АА 1.2В. Такий варіант є дуже зручним і найбільш поширеним. Тим паче, що ті, хто вже працював з іншими МД серії АСОВІ, - вже звикли до такої схеми. Сам батарейний відсік класично розташований у верхній частині блоку управління. Комплекту нормальних батарей(типу дюрасел або енерджайзер) вистачає годинника на 20 безперервного пошуку, а якщо користуватися навушниками постійно, то і більше.

     Польові випробування

    У полі показав себе відмінно, металошукач досить чіпкий і швидкий як для свого класу. Проведена в наявності робота по вдосконаленню недоліків попередніх моделей. DD котушка працює без неправдивих спрацьовування. Фантоми відсутні майже повністю, дискримінатор і глибиномір працюють точно, та і пінпоинтер не підводить, тому не можу сказати, що збільшення котушки позначилося негативним чином на виявленні викопаної мети. Пошук з таким приладом не зв'язаний з нервами і втомою, але дійсно може називатися відпочинком.

 

     Як підсумок по металошукачу

- добре підходить для пошуку по "старовині" і по війні, для пошуку метеоритів і заліза;

- може використовуватися для пошуку ювелірних виробів і предметів античності;

- слабо пристосований для пошуку в складних грунтах (мінералізація, солі) і на мілководді;

- не підходить для підводного пошуку і пошуку самородків.

 

     Висновки

     Металошукач Garrett Euro ACE добре підійде як новачкові так і досвідченому користувачеві. Цей металошукач дозволить наново пройтися по старих місцях і знаходити цікаві сигнали там, де здавалося вже все вибитим. Простота приладу дасть більше часу на самі пошуки, а не на читання інструкції і не зажадає довгого копання в налаштуваннях. І якщо для дитини велика котушка "ЕвроАсі" може викликати складнощі, пов'язані не так з вагою, як зі збільшенням глибини ямок. То для дорослої людини проблем зовсім не буде. Металошукач добре збалансований і не вимагає особливої фізичної підготовки.

 

Повна або часткова публікація цього огляду, можлива тільки при отриманні письмового дозволу адміністрації сайту. Усі права на цей огляд належать http://iskateli.com.ua

Рекомендовані товари

  1. Останні додані
  2. ТОП переглядів
  3. Недорогі металошукачі